Twinkle | Digital Commerce

Zweedse Chiquelle sluit en heropent Nederlandse webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:08

De Zweedse modewebwinkel Chiquelle opent binnenkort een nieuwe dedicated online winkel voor de Nederlandse markt, na een eerdere webshop voor ons land onlangs gesloten te hebben.

Chiquelle opende een online winkel voor Nederlandse consumenten in 2013 en sloot deze begin dit jaar. Volgens eigenaar en ceo van de Zweedse fashion webshop Pouya Boland waren er bij de eerste Nederlandse dedicated shop problemen rond iDeal. ‘We konden deze betaalmethode niet aanbieden aan Nederlandse klanten, wat toch wel een probleem is in een land waar een meerderheid van de shoppers iDeal gebruikt als betaalmiddel’, vertelt hij aan nieuwssite Ecommerce News.

Unieke producten
Nu komt er een nieuwe Nederlandse webwinkel, die wél gekoppeld is aan iDeal. ‘We hebben unieke producten van ons eigen merk die overal verkocht kunnen worden, ook in Nederland. Het is met dit eigen assortiment niet moeilijk om een nieuw land te betreden’, zegt Boland zelfverzekerd.

Snel uitbreiden in Europa en de wereld
Chiquelle werd in juli 2012 gelanceerd in thuisland Zweden. Tegelijkertijd breidde het bedrijf uit naar Noorwegen en opende Chiquelle een Europese webshop. ‘Omdat mensen tegenwoordig unieke producten willen, kun je als webwinkel met eigen kleding snel internationaal uitbreiden’, aldus Boland. In januari 2013 werd een mondiale shop geopend. De komende tijd moeten er meer dedicated webwinkels voor de afzonderlijke landen binnen Europa bijkomen.