Twinkle | Digital Commerce

‘Jaarlijks 5 miljoen nieuwe webshops in België’

2017-11-08
180101
  • 1:02

De komende jaren zullen er jaarlijks ongeveer vijfduizend nieuwe webshops starten in België, verwacht BeCommerce. Volgens de belangenvereniging zijn er tegen 2020 meer online dan offline winkels bij onze zuiderburen.


Er zouden momenteel ongeveer vijfentwintigduizend webwinkels draaien in België, becijfert BeCommerce, versus zo’n tienduizend vijf jaar geleden. Daarmee zijn er jaarlijks drieduizend shops bijgekomen in de afgelopen periode. Volgens de belangenclub zal de groei de komende periode groter zijn: vijfduizend per jaar ofwel veertien per dag.

Meerdere kanalen
In 2020 zijn er volgens BeCommerce’ prognoses vijftigduizend webwinkels in België, twee keer zoveel als nu. Bestuurder Carine Moitier: ‘Het grootste deel van die groei, 70 procent, zal komen van retailers (fysieke, red.) die overschakelen naar een verkoop via meerdere kanalen.’

Aantal webwinkels in Nederland
Boven een recent artikel kopte de Volkskrant dat het aantal webwinkels het aantal fysieke winkels in Nederland voorbijstreeft. Dat lokte de nodige reacties uit. De krant baseerde zich op cijfers van Casengo ('meer dan 95.000 webshops eind dit jaar'), aanbieder van klantenserviceoplossingen. Thuiswinkel.org, de evenknie van BeCommerce in ons land, hanteert conservatievere schattingen.
 
Lees ook: Video Vrijdag: nog geen nachtwerk in België (10 juli 2015)