Twinkle | Digital Commerce

Loopjongens bezorgt ETQ-schoenen nog dezelfde avond

2017-05-27
180101
  • 1:49

Schoenen van het Amsterdamse label ETQ kunnen voortaan dezelfde avond nog in huis zijn als ze voor vijf uur ‘s middags zijn besteld. De levering wordt verzorgd door Loopjongens. De API (application programming interface) van dat bedrijf is gekoppeld aan de software van fulfilmentbedrijf Montapacking.

Onder de naam Loopjongens startten een aantal jongere ondernemers enkele jaren geleden een inkoop- en bezorgservice voor Ikea-producten. De koers werd begin dit jaar gewijzigd en de focus kwam te liggen op same day delivery. Bedrijven en particulieren kunnen gebruik maken van een landelijk dekkend netwerk van ‘Loopjongens’ om producten snel geleverd te krijgen.

Locatie en beschikbaarheid
Om Loopjongens op pad te sturen moeten gebruikers naar Loopjongens.nl. Ze krijgen direct het actuele bezorgtarief te zien en de mogelijkheid om een opdracht te geven en te betalen. Op basis van hun locatie en beschikbaarheid komen de klussen binnen bij de koeriers. ‘Met ruim zeventig koeriersbedrijven in het land is er altijd iemand in de buurt’, stelt Loopjongens.

Webwinkelmarkt
In de eerste maanden na de koerswijziging mikte Loopjongens vooral op ‘klassieke koeriersklanten’, inmiddels wordt ook de webwinkelmarkt bediend. Schoenverkoper ETQ is de eerste klant van Montapacking die de API gebruikt. Ook andere klanten van het fulfilmentbedrijf kunnen de snelle bezorgservice automatisch aan hun webshop koppelen.

Koerierskwaliteit tegen distributietarieven
‘We overleggen met Montapacking hoe we de API aantrekkelijk kunnen maken voor al zijn klanten’, vertelt medeoprichter Jordy Mudde aan Twinkle. ‘We denken erover om de tarieven zo aan te passen dat same day delivery ook interessant wordt voor klanten met een lagere gemiddelde orderwaarde dan ETQ heeft. We geloven in koerierskwaliteit tegen distributietarieven, mede door het gebruik van onze technologie.’

Live track & trace
Wie een online aankoop bij ETQ dezelfde avond wil laten bezorgen, ontvangt per mail een link van Loopjongens met een live statuspagina van de order. Loopjongens kan met behulp van een app de actuele locatie van het pakketje laten zien en bezorgprognoses doen tot op 30 seconden nauwkeurig. De klant krijg ook een foto van de koerier, diens naam en telefoonnummer toegestuurd.

Winkelstraat.nl
Mudde laat weten dat Loopjongens momenteel ook een test draait met Winkelstraat.nl, een online verzamelplaats voor tientallen fysieke Nederlandse boetieks in Nederland.