Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt alcoholische dranken binnen het uur

2017-11-11
180101
  • 1:08

Amazon bezorgt voor het eerst ook bier, wijn en sterke drank binnen het uur bij klanten thuis. Via Prime Now kunnen consumenten in de regio Seattle voor 7,99 dollar hun alcoholische dranken in huis hebben, levering binnen twee uur is gratis.

Amazon bezorgde via de one hour delivery dienst Prime Now, die deze zomer de oversteek naar Londen maakte, al allerlei soorten producten; van huishoudelijke artikelen tot melk en ijs. Nu voegt de pure player daar wijn, bier en sterke drank als wodka, whisky en rum aan toe.

Gratis same day delivery
Net als in Londen en andere Amerikaanse steden rekent Amazon wel kosten voor Prime Now als een order binnen het uur in huis moet zijn. Voor Prime-leden is same day delivery sinds eind mei gratis. Amazon bezorgt orders van voor het middaguur kosteloos voor negen uur ’s avonds, ook in het weekend.

AmazonFresh
Amazon is in de buurt van Seattle al aanwezig met zijn boodschappenservice AmazonFresh. Deze dienst komt echter nog niet echt van de grond, schrijft Techcrunch. Het bedrijf test nog hoe het het leveren van online bestelde boodschappen rendabel kan maken. Het bezorgen van alcoholische dranken via Prime Now kan straks wellicht worden opgenomen in AmazonFresh.