Twinkle | Digital Commerce

Alibaba opent virtuele autozaak met Chinese dealer

2017-05-27
180101
  • 0:60

Alibaba heeft een samenwerking gesloten met de Chinese dealer Yongda Automibiles Services voor de opening van een virtuele autozaak op Tmall. Onderdeel van de samenwerking is de online verkoop van auto’s van merken als Bentley en Jaguar Land Rover. 

Yongda gaat deze digitale autowinkel volgens Bloomberg runnen, Alibaba biedt het platform. De bedrijven trappen hun partnership af met 40 procent korting op een Chevrolet Epica. Kopers kunnen ook op Tmall terecht voor services en financiering van de auto.

Servicepunten
In de toekomst moeten ook luxemerken als Bentley en Jaguar Land Rover hun auto’s via de digitale winkel verkopen. Yongda en Alibaba zijn naar verluidt van plan om binnen twee jaar tweehonderd servicepunten te openen, waar online gekochte auto’s worden opgehaald.

120 duizend nieuwe auto’s
Alibaba biedt wereldwijde automerken al sinds 2011 een plek op Tmall. Zij hebben een eigen etalage binnen het platform. Vorig jaar verkocht Alibaba zo’n 120 duizend nieuwe auto’s via Tmall. Ook zijn de websites van Alibaba er voor tweedehands auto’s, auto-onderdelen (Taobao), autoverhuur en diverse autogerelateerde services.