Twinkle | Digital Commerce

WeTransfer in e-commerce: opent b2b-marktplaats WeMarket

2017-05-27
180101
  • 0:58

Bas Beerens, één van de oprichters van het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer, zet een online marktplaats in de markt waarop bedrijven aan elkaar kunnen verkopen. Het b2b-platform draagt de naam WeMarket en heeft op 5 augustus de soft launch.

Het b2b-platform wordt members only, met selectie aan de poort. ‘Alle leden worden gecheckt, ze spreken dezelfde taal en ze geloven in dezelfde zaken’, staat op Wemarket.com geschreven. ‘Zo kunt u veilig handelen in elke productcategorie en met elk ander lid.’

Nieuwe en restartikelen
De website wordt volgens het Duitse Etailment gevuld met producten uit nieuwe assortimenten, overstock items en geretourneerde artikelen.

Data
WeMarket analyseert hoe er op het platform wordt gehandeld en deelt deze informatie met zijn leden. ‘Zo ziet u wat er op het platform gebeurt en waar het gebeurt – van markttrends tot historische data’, zo is te lezen.

WeTransfer
WeTransfer is een Nederland download en upload dienst waarmee grote bestanden tussen computers kunnen worden verstuurd. De service werd in 2009 gelanceerd en wordt nu wereldwijd door bedrijven en consumenten gebruikt.