Twinkle | Digital Commerce

Oud-topvrouw eBay ziet toekomst in Nederlands veilingplatform

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

De Nederlandse veilingsite Catawiki heeft een investering van 75 miljoen euro ontvangen voor verdere internationale expansie. Het groeigeld komt van Amerikaanse investeerders, verschillende voormalige topmanagers van Booking.com en een oud-president van eBay Marketplaces.

Catawiki werd in 2008 opgericht als plek waar verzamelaars hun objecten online via een veiling kunnen verkopen. Het bedrijf ontving in september 2014 al een investering van 10 miljoen euro, waarmee het een groei van 300 procent in dat jaar kon doormaken door de verdubbeling van het aantal veilingcategorieën.

Adviseurs van eBay en Booking.com
Nu komt daar 75 miljoen euro aan groeigeld bovenop. Onder andere Arthur Kosten, voormalig cmo van Booking.com, staat op de lijst van investeerders. Hij krijgt een rol als adviseur binnen het bedrijf, net als Lorrie Norrington, oud-president van eBay Marketplaces. Zij is nu operating partner bij Edge Capital, een van de Amerikaanse investeerders van Catawiki.

Nieuw personeel
Met de nieuwe investering plant Catawiki expansies naar nieuwe landen in Europa en daarbuiten. Daarvoor wil het bedrijf een team samenstellen van ‘de beste developers uit de hele wereld’. Ook zoekt Catawiki honderden andere medewerkers als veilingmeesters en klantenservicepersoneel in diverse talen.

Kuifje en Napoleon
Catawiki is momenteel aanwezig in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Het platform organiseert dagelijks veilingen in zo’n 60 categorieën. Daar horen ook de verkoop van bijzondere items als een haar van Napoleon of het eerste Kuifje-album uit 1930 bij. Biedingen starten op 1 euro.