Twinkle | Digital Commerce

Media Markt geeft alle verkopers een tablet

2017-11-08
180101
  • 1:31

Media Saturn heeft in Leinfelden-Echterdingen zijn duizendste Europese vestiging geopend. Het is een van de eerste winkels waarin de consumentenelektronicaverkoper het concept Tablet@Pos lanceert. Alle medewerkers op de vloer krijgen een tablet in handen.

Via de tablets kan het personeel bezoekers wijzen op extra productinformatie, beschikbare kleuren, maten en opties en op alternatieve artikelen. Zo kan Media Markt nee-verkopen voorkomen en de omzet stuwen.

Verbinding
Media Saturn streeft naar een 'totale versmelting' tussen online en offline. In een persbericht over de duizendste winkel presenteert de holding achter elektronicaketens Media Markt en Saturn zich als een ‘360°-handelsonderneming’, die de kracht van fysieke winkels combineert met die van internet.

Navigator
Voorman Pieter Haas laat optekenen dat winkels meer zijn geworden dan verkoopoppervlakken. Het zijn net zo goed lokale servicecenters, magazijnen en showrooms. ‘De digitalisering is uitgegroeid tot een grote kans voor retailers’, verklaart de Nederlander. ‘Door de groeiende integratie van alle distributiekanalen kunnen wij onze klanten in alle kanalen een naadloze winkelervaring bieden, ongeacht tijd of ruimte. Daarmee wordt Media Markt een dagelijkse metgezel voor klanten, een navigator in de steeds complexere en fascinerende digitale aanbodswereld in onze branche. Daarin zien we het recept voor toekomstig succes.’

Digitale prijzen, gratis wifi, tablets en terminals
In lijn met die visie stapte Media Markt begin vorig jaar over op dynamic pricing, zowel online als in zijn winkels. Er kwamen digitale prijskaartjes, die steeds vaker zullen worden voorzien van qr-codes voor extra productinformatie. De jubileumvestiging in Leinfelden-Echterdingen beschikt over de nieuwste generatie prijskaartjes en biedt verder onder andere gratis wifi. Media Markt laat weten dat dit ook in (in ieder geval) alle andere Duitse winkels wordt geïntroduceerd, net als de tablets voor het winkelpersoneel.
 
Lees ook: Media Markt maakt werk van pijlsnelle bezorging (10 februari 2015)