Twinkle | Digital Commerce

Kras.nl verhuurt vakantiehuizen met Atraveo

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Kras.nl heeft nu ook een apart aanbod van vakantiehuizen op zijn website. De touroperator breidt uit met ruim 250 duizend los te boeken accommodaties vanwege een samenwerking met zuster Atraveo.

Kras.nl en Atraveo werken beide onder de vlag van de TUI Group. Laatstgenoemde dochteronderneming is een verzamelwebsite voor vakantiehuizen en appartementen. Het platform zorgt ook dat de advertenties van zijn productpartners (verhuurders) op de verschillende websites van de TUI Groep komen te staan. Daarvoor houdt het 15 procent commissie in van de huursom van een geboekte accommodatie.

Reispakket
Kras.nl had voorheen enkel volledige reizen in het bestand. Deze bestaan veelal uit vluchten in combinatie met een hotel, soms aangevuld met autohuur (fly drive). Nu is het ook mogelijk om een accommodatie apart te boeken, zonder vlucht of auto. Atraveo zorgt voor de verdere afhandeling van deze bestellingen.

Reorganisatie TUI Nederland
De Nederlandse tak van moederbedrijf TUI ondergaat momenteel een grote transformatie. De komende periode schrapt het de merknamen Arke en Holland International. Ook werden de Nederlandse en Belgische afdelingen eerder al geclusterd. Met een online omzet van ruim 390 miljoen euro in 2013 bezet TUI Nederland de tweede plaats in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100.