Twinkle | Digital Commerce

Chinese super Yihaodian nu volledig in handen van Walmart

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Walmart heeft de rest van de aandelen van de Chinese online supermarkt Yihaodian gekocht. De Amerikaanse keten was met 51 procent al drie jaar meerderheidsaandeelhouder, maar wil nu met het volledige bedrijf stappen zetten in China.

Walmart koopt 49 procent van de aandelen van de oprichters Gang Yu en Junling Liu, die uit het bedrijf stappen, en Ping An of China, een bedrijf in de bank- en verzekeringssector. Yihaodian blijft onder dezelfde naam opereren.

Groei in China
De Amerikaanse keten wil  de lokale ervaring van Yihaodian en de mondiale kennis van Walmart combineren. ‘Onze investering is onderdeel van onze langetermijnfocus op groei in China’, meldt Walmart in een persbericht.

Alibaba en JD.com
Yihaodian is met een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard dollar (gemeten over 2013) veel minder groot dan de bekende Chinese spelers Alibaba en JD.com. Ter vergelijking: Alibaba noteerde in de eerste drie maanden van dit jaar alleen een omzet van 2,75 miljard dollar. JD.com boekte in 2014 een netto omzet van 18,5 miljard dollar.