Twinkle | Digital Commerce

Postmates wil binnen het uur bezorgen voor 1 dollar

2017-05-27
180101
  • 1:05

De Amerikaanse same day delivery koeriersdienst Postmates heeft een investering van 80 miljoen dollar ontvangen om zijn service goedkoper te maken. Het bedrijf, dat met Apple en McDonalds werkt, wil producten binnen het uur leveren voor 1 dollar.

Met het groeigeld is de startup zo’n 400 miljoen dollar waard. De onderneming heeft 13 duizend koeriers (veelal fietskoeriers) in het bestand die nu voor 5 tot 20 dollar per artikel same day bezorgen.

Orders bundelen
Dat moet goedkoper, vindt Postmates. Met zijn nieuwe groeigeld wil het one hour delivery mogelijk maken voor 1 dollar. Het idee is volgens The Wall Street Journal om meerdere artikelen op dezelfde locatie op te halen en die daarna tegelijk te bezorgen. Bijvoorbeeld een lading pizza’s voor een studentenhuis.

Van food naar producten
Postmates werkt in de VS met kleine en grote food spelers samen. Zo ging het in zee met McDonalds en Starbucks. Het bedrijf wil same day delivery uitbreiden naar fysieke producten. De samenwerking met Apple voor het bezorgen van Macbooks is daar een voorbeeld van. Fans kunnen via de Apple Store-app een order plaatsen, waarna het item uit de dichtstbijzijnde winkel wordt opgehaald.