Twinkle | Digital Commerce

Oscar Diele neemt plaats in directie Flinders

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Oscar Diele is door Flinders benoemd tot operationeel directeur. In deze rol helpt hij de woonwebwinkel verder uit te breiden in Europa. ‘Vooral de achterkant van het bedrijf is klaar voor een professionaliseringsslag.’

Dat laat medeoprichter Geert-Jan Smits optekenen in een persbericht. ‘Samen met Oscar kan Flinders de ambities waarmaken’, zegt hij. ‘Ik zal mij daarbij toeleggen op het merk- en leveranciersbeleid en de doorontwikkeling van het online platform.’

Aandeelhouder
Diele krijgt de leiding over de afdelingen Marketing, Logistiek en Klantenservice. Sinds vorig jaar bezet hij een stoel in de Raad van Advies van Flinders en begin 2015 werd hij aandeelhouder van de woonwebwinkel.

TNT
Diele komt van TNT, waar hij een jaar lang de rol van director global e-commerce vervulde. Eerder werkte hij in hoge functies bij Spil Games, TomTom, Marktplaats.nl/ eBay.nl en Wehkamp.

Flinders in China
Flinders maakte begin dit jaar de stap naar China door een winkel te openen op Tmall Global. Het Nederlandse bedrijf verkoopt zijn designmeubels direct aan Chinese consumenten. Smits verwacht succes te boeken in het Aziatische land, omdat shoppers behoefte hebben aan kwaliteit in een markt waar veel wordt nagemaakt.