Twinkle | Digital Commerce

Ecommerce Europe: ‘Markt groeit door samenwerking’

2017-11-11
180101
  • 1:20

Ecommerce Europe zat gisteren de eerste Worldwide E-commerce Roundtable voor in Barcelona. Daarin verzamelden zich e-commerce vertegenwoordigers uit de Verenigde Staten, Egypte, China en verschillende Europese landen, om de toekomst van de markt te bespreken. ‘Samenwerking is van belang voor een mondiale groei van e-commerce.’

Ecommerce Europe, de koepel van nationale belangenverenigingen over e-commerce, sprak met de aanwezigen over de huidige uitdagingen voor mondiale online verkoop van producten en diensten. Volgens Francois Momboisse, president van Ecommerce Europe, is e-commerce bij voorbaat al een internationale sector. ‘Het internet kent geen grenzen. Om verdere e-commerce groei te bewerkstelligen, moeten landen samenwerken en een open, internationaal dialoog voeren over online zakendoen’, zo sprak hij.

Overheden
Eén van de uitdagingen in de huidige e-commerce markt is de regelgeving (bijvoorbeeld belastinghoogte) rond online handel, die per land verschilt. Volgens de internationale e-commerce vertegenwoordigers moeten overheden worden aangesproken op deze belemmeringen, zodat mondiale online verkoop eenvoudiger wordt voor ondernemers.

Onderzoeken
De koepel van belangenverenigingen presenteerde gisteren voor het eerst zijn Global B2C Ecommerce Report 2015 en European B2C Ecommerce Report 2015. Daarin zijn de laatste trends en cijfers van de markt uiteengezet, op Europees en mondiaal niveau. Deze rapporten worden later publiekelijk gemaakt. Ook presenteerde Ecommerce Europe zijn onderzoek naar internationale marktplaatsen.

De Worldwide E-commerce Roundtable werd gehouden in het kader van de Global E-commerce Summit, dat op 9 en 10 juni in Barcelona wordt georganiseerd. Tijdens dit event spreken verschillende internationale e-commerce experts over de online markt anno 2015 en erna.

Lees ook:
Brussel maakt werk van cross-border e-commerce (6-5-2015)