Twinkle | Digital Commerce

Tico Schneider hoofd e-commerce bij Hema

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

Tico Schneider is de opvolger van Boudewijn van Nieuwenhuijzen als head of e-commerce bij Hema. Dat laat een woordvoerder weten. Schneider werkt al sinds 2000 bij de nummer 10 van de Twinkle100, de laatste jaren als manager franchise.

Eind april heeft u op deze site kunnen lezen over het vertrek van Boudewijn van Nieuwenhuijzen. ‘Als je niet meer op de toppen van je kunnen bent en je niets meer kunt toevoegen, dan is het tijd om te gaan', zei hij op zijn laatste werkdag tegen Twinkle. 'Ik heb al een half jaar geleden mijn ontslag ingediend. De afgelopen tijd ben ik betrokken geweest bij het zoeken en inwerken van mijn opvolger.'

Tico Schneider
Van Nieuwenhuijzen wilde de naam van die opvolger toen nog niet bekend maken. Hema’s hoofd communicatie Arnold Drijver laat nu weten dat het om Tico Schneider gaat. Hij werkte de afgelopen bijna vijftien jaar onder andere als buyer, winkelmanager, regiomanager, manager owned stores en manager franchise bij het bedrijf.

Teleurstellend
Hema maakt lastige tijden door. De omzet in 2014 kwam uit op 1.077,2 miljoen euro, 1,3 procent minder dan het jaar ervoor. De like-for-like omzet nam zelfs met 4,2 procent af. Het ‘teleurstellende jaar’ werd afgesloten met een verlies van ruim 189 miljoen euro, overigens grotendeels door eenmalige kosten. Worden die buiten beschouwing gelaten, dan blijft een verlies van bijna 43 miljoen euro over, 160 procent meer dan in het ook al verliesgevende 2013. Hema heeft een aantal maatregelen genomen om het tij te keren en het zal ‘verder investeren in haar internationale activiteiten en e-commerce’.