Twinkle | Digital Commerce

Apple bezorgt binnen vier uur met Postmates

2017-11-11
180101
  • 1:12

Apple werkt in de Verenigde Staten samen met koeriersbedrijf Postmates om online bestelde kleine artikelen binnen vier uur bij consumenten thuis te krijgen. Fans kunnen via de Apple Store-app een order plaatsen, waarna het item uit de dichtstbijzijnde winkel wordt opgehaald.

Apple en Postmates testten de snelle bezorgoptie al eerder in een pilot project. Toen konden consumenten een bestelling plaatsen in de Postmates-app. Nu is de functie geïntegreerd in Apple’s eigen mobiele applicatie en zoekt de app een ‘postmate’ op basis van de locatie van de klant, schrijft Techcrunch.

Kosten
De dienst kost de consument 17,71 dollar extra en wordt in de app geboden naast de optie voor afhalen in de winkel en de standaard gratis thuisbezorging.

Online only
De samenwerking met Postmates is in lijn met Apple’s nieuwe verkoopstrategie om consumenten sneller en eenvoudiger aan producten te helpen. In april meldde het bedrijf aan zijn personeel dat het consumenten niet langer in een rij voor de Apple Store laat wachten bij het uitkomen van nieuwe producten. ‘Get in line online’, vatte Apple’s retailbaas Angela Ahrendts de strategie samen. Voortaan worden de nieuwste artikelen eerst online only verkocht.

Postmates
Postmates heeft in de Verenigde Staten al diverse samenwerkingen gesloten met grote ketens. Onder andere Starbucks en McDonalds laten hun koffie en fastfood maaltijden door de startup bezorgen.