Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt nu ook boodschappen binnen een uur

2017-11-11
180101
  • 1:10

Amazon voegt verswaren en maaltijdbestellingen toe aan Prime Now op Manhattan. Abonnees kunnen die voortaan binnen een uur in huis hebben. Het is voor het eerst dat Amazon producten ophaalt bij andere partijen, om ze vervolgens te bezorgen.

In navolging van eBay (Now, thans Local) en Google (Shopping Express) faciliteert nu ook Amazon de snelle bezorging van producten uit fysieke verkooppunten. De online retailreus concentreert zich vooralsnog op food. Amazon maakt vanochtend melding van de Prime Now-uitbreiding op Manhattan, waarbij het gaat om ‘groceries, prepared meals and baked goods' van partijen als D’Agostino, Gourmet Garage en Billy’s Bakery.

Amazon Prime Now
Prime Now werd afgelopen december gelanceerd op het bekende eiland in New York en vervolgens uitgebreid naar andere dichtbevolkte gebieden in de VS. De snelle bezorgdienst voor tienduizenden daily essentials is voorbehouden aan klanten met een Prime-abonnement. Via een mobiele app kunnen zij een deel van het Amazon-assortiment bestellen. Bezorging binnen twee uur is gratis, voor levering binnen een uur brengt Amazon 7,99 dollar in rekening.   

Uit de winkel
Amazon laat weten de bezorging van producten ´from local stores´ spoedig uit te breiden naar de andere gebieden waarin Prime Now beschikbaar is.

Lees ook: Amazon vervoert online orders met de metro (20 mei 2015)