Twinkle | Digital Commerce

Platform voor grensoverschrijdende e-logistiek in de maak

2017-11-11
180101

Ecommerce Europe heeft een position paper geschreven over het belang van een geïntegreerde Europese pakjesmarkt. De belangenkoepel bouwt aan een online ‘e-Logistics Platform’, dat e-commerce bedrijven, leveranciers van logistieke oplossingen en databases met elkaar verbindt.

Voor veel merchants (44 procent) die over de grens verkopen, bleek logistiek een ‘lastige barrière’ om te slechten. Dat schrijft Ecommerce Europe op basis van een recente eigen studie. Uit het onderzoek bleek ook dat 15 procent van de bedrijven die niet aan cross-border e-commerce doet, daarvan afziet vanwege de ‘excessieve transportkosten’.

Transparantie, service, kosten
Ecommerce Europe wil een voortrekkersrol vervullen in het slechten van barrières voor online verkopen in andere lidstaten van de EU, waarvan logistiek een grote is. De koepel neemt het initiatief tot de bouw van een platform dat de verschillende betrokken partijen bij elkaar brengt. Dat moet leiden tot meer transparantie, betere service en lagere prijzen voor logistieke diensten. Volgens Stéphane Tomszak, voorzitter van de logistieke expertgroep binnen Ecommerce Europe, moet het platform ‘de katalysator worden in het hart van het logistieke ecosysteem’.

Geïntegreerde pakketmarkt
Ecommerce Europe zegt continu in gesprek te zijn met Europese beleidsmakers en leveranciers om tot een geïntegreerde pakketmarkt te komen. Het document met aanbevelingen vindt u hier.