Twinkle | Digital Commerce

Opkomst e-commerce stuwt verkoop bestelwagens

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

De groei van online bestellingen heeft in Groot-Brittannië geleid tot een verkooprecord van bestelwagens. In de afgelopen drie maanden werden 97.775 busjes verkocht, 22,3 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.


Dat schrijft de BBC. De Britse Society of Motor Manufacturers & Traders (SMMT) relateert de opvallende stijging voor een belangrijk deel aan de ‘home delivery boom’. In totaal werden van januari tot en met maart 108.456 commerciële voertuigen verkocht, het hoogste aantal sinds de fabrikanten in 1987 begonnen met registeren. Uit de tabel hieronder blijkt dat het record te danken is aan de sterk gestegen verkoop van bestelbussen (vans, in blauw), terwijl die van vrachtwagens (lorries, in rood) terugliep.

Top 3
Meer dan 1 op de 8 bestelbussen (12.627 stuks) was een Ford Transit Custom, de populairste in zijn soort onder Britten de afgelopen maanden. De Vauxhall Vivaro (7.449 stuks) en de Volkswagen Transporter (5.765 stuks) volgen respectievelijk op plek twee en drie.

In de lift
Volgens een SMMT-woordvoerder zit de verkoop van bestelbussen al twee jaar in de lift als gevolg van gestaag groeiend handelsvertrouwen en een waaier aan aantrekkelijke financiële constructies. ‘De beweging richting online shopping en bezorging aan huis draagt voor een belangrijk deel mee aan deze groei – zeker in de verkoop van de grotere bestelwagens.’