Twinkle | Digital Commerce

Verifone opent Benelux-kantoor

2017-10-05
180101
  • 1:03

Verifone Systems, een internationale leverancier van betaaloplossingen, betreedt de Nederlandse e-commerce markt. Vanuit Brussel gaat het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf klanten in de lage landen bedienen. De activiteiten in de Benelux worden aangestuurd door Pierre Orban.

Orban werkte eerder onder andere voor JP Morgan Chase, Deutsche Bank, BNP Paribas Fortis en de QNB Group. Sinds kort is hij ‘general manager platforms Benelux’ bij Verifone, dat zich deze week op de E-shop Expo in Brussel presenteert als toeleverancier voor de e-commerce markt. Het bedrijf is hier vooral bekend als leverancier van fysieke betaalterminals voor de offline retail.

Miljardenbedrijf
Verifone Systems werd in 1981 opgericht. Het bedrijf heeft klanten en partners in meer dan honderdvijftig landen en het is onder andere actief in retail, travel, de financiële en de zorgsector (factsheet). Dit boekjaar wordt een omzet van circa 2 miljard dollar verwacht.

Multichannelplatform
Bedrijven uit de Benelux kunnen betaaloplossing Paybox by Verifone gaan gebruiken om ‘meer voordeel uit elektronische betalingen’ te trekken. Uit het persbericht: ‘Paybox is een flexibel en beveiligd multichannelplatform dat elk betalingstype aanvaardt en is bedoeld voor verschillende sectoren. Lokale klanten kunnen ook gebruik maken van Verifone’s wereldwijde ervaring op het gebied van beveiliging van de elektronische betalingssector.’