Twinkle | Digital Commerce

Facebook koopt productzoek-app voor eigen shopdienst

2017-11-09
180101
  • 0:55

Facebook heeft de Amerikaanse shopping app TheFind gekocht om meer producten via zijn advertenties te kunnen verkopen. De e-commerce app met productzoeker gaat over een aantal weken op zwart vanwege deze nieuwe samenwerking.

Op de desktophomepage van TheFind kondigt het negenjarige bedrijf de samenwerking met Facebook aan. Het platform meldt aan ‘een nieuw hoofdstuk’ te beginnen door de key members van zijn team over te laten stappen naar Facebook. ‘Dat betekent helaas dat we de productzoeker in de komende weken offline gaan halen.’

Persoonlijke voorkeuren
TheFind hielp consumenten producten te doorzoeken op ‘the entire shoppable web’. Daarbij deed de app aanbevelingen op basis van de persoonlijke voorkeuren van gebruikers.  

Koopknop
Facebook heeft het bedrijf volgens diverse Amerikaanse media gekocht om het shoppen via het sociale medium uit te breiden. Sinds vorig jaar zomer test Facebook een koopknop in advertenties van geselecteerde kleine en middelgrote ondernemingen. Het moet daarmee mogelijk worden om binnen Facebook de checkout te doorlopen.