Twinkle | Digital Commerce

Rocket Internet richt groep voor takeaway bedrijven op

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55
Rocket Internet heeft een mondiale groep opgericht waarin afhaalbedrijven kunnen worden opgenomen. De Global Online Takeaway Group bestaat nu uit onder andere het Duitse Delivery Hero en zijn concurrent Foodpanda.

Rocket Internet wil met de groep zijn positie op de afhaalmaaltijdenmarkt vergroten. De investeringsmaatschappij kocht deze week 30 procent van de aandelen van het Duitse Delivery Hero, voor 496 miljoen euro. Daarnaast nam het de bedrijven La Nevera Roja (Spanje) en Pizzabo (Italië) over. Het bedrijf had al aandelen in Foodpanda.

64 markten
Met de groep zal Rocket Internet via de verschillende bedrijven in totaal 78 miljoen orders per maand verwerken, zo schrijft het in een persbericht (pdf). De bedrijven zijn op 64 markten aanwezig en hebben 140 duizend restaurants in het bestand.

Takeaway.com
De Global Online Takeaway Group is een directe concurrent van het Nederlandse Thuisbezorgd.nl (nummer 5 van Twinkle100), dat met Takeaway.com internationaal opereert. Takeaway.com nam vorig jaar zijn grote concurrent Lieferando.de over, om samen een groot Duits afhaalmaaltijdennetwerk te vormen.