Twinkle | Digital Commerce

Docdata stabiliseert ondanks vertrek Zalando

2017-05-27
180101
  • 1:00

Docdata weet het geleidelijke vertrek van Zalando goed op te vangen. De totale omzet groeide in het afgelopen jaar licht, tot 168,7 miljoen euro. Het concern boekte een nettowinst van 7,3 miljoen euro.
 

‘De omzet van Docdata NV is licht gestegen tot bijna 169 miljoen euro’, rapporteert (pdf) het beursgenoteerde concern. ‘Deze omzetstijging is volledig autonoom gerealiseerd door een hogere omzet van IAI (de lasertak, red.) in combinatie met een geringe omzetdaling voor Docdata (de e-commerce dienstverlener, red.).’De omzet van de belangrijkste divisie daalde met niet meer dan 1,4 procent, 'ondanks het substantieel lagere omzetniveau uit de dienstverlening aan onze grootste klant in Duitsland’, refereert Docdata aan Zalando. De sterk afgenomen dienstverlening voor de nummer 3 van de Twinkle100 drukte de omzet met 22 miljoen euro volgens Docdata. Het is opgevangen door de groei van bestaande klanten als Bol.com en de Bijenkorf en door de komst van nieuwe klanten als Asos en Toys ‘R Us.

In onderstaande figuur brengt Docdata de omzetontwikkeling en de omzetgroei exclusief Zalando in beeld: