Twinkle | Digital Commerce

Bruna test leesabonnement voor boeken en tijdschriften

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18
 
Bruna start een test met een eigen all you can read-abonnement. Bliyoo bevat boeken én magazines van diverse uitgeverijen. ‘We gaan nu het gebruikersgemak toetsen voordat we echt van start gaan.’
 

Bruna
zoekt momenteel vijftig geïnteresseerden die de nieuwe dienst gratis willen testen gedurende drie maanden. Zo’n vijftig boeken en magazines omvatten het eerste assortiment van Bliyoo.

Vergoeding voor auteurs
Hoeveel de dienst maandelijks gaat kosten voor gebruikers, is nog niet duidelijk. ‘Dit hangt onder andere af van de uitkomst van de gesprekken met uitgevers’, zegt een woordvoerster van Bruna tegen Twinkle. ‘Op dit moment zijn we daar druk mee. We willen wel dat auteurs een redelijke vergoeding krijgen voor hun boeken.’

Soorten abonnementen
‘Ook zijn we in gesprek met uitgevers van magazines’, zegt de woordvoerster. ‘Het kan zijn dat we straks een combi-abonnement aanbieden voor zowel boeken als magazines, maar ook dat we die twee los trekken en aparte abonnementen aanbieden binnen Bliyoo.’

De boeken en magazines van Bliyoo zijn te lezen op desktops en mobiele apparaten. Partner in het project is Push2Tablet, waarmee de retailer al samenwerkte voor de lees-app voor de tablet Bruna Tablisto.

Opkomende markt
Bruna stapt met Bliyoo in een opkomende markt voor onbeperkt digitaal lezen. In 2013 werd eLinea gelanceerd door de eReaders Groep. Dit platform biedt een all you can read-abonnement voor 9,99 euro per maand. Kort geleden kondigde nieuwkomer Tom Kabinet aan volgend jaar te willen starten met een abonnement rond het lezen van tweedehands e-books.