Twinkle | Digital Commerce

Uber bezorgt grote producten voor bedrijven in Hong Kong

2017-11-11
180101
  • 1:16
Uber is in Hong Kong gestart met een bezorgservice voor grote producten. Bedrijven kunnen hun grote goederen per via mobiel besteld busje bij klanten thuis laten bezorgen. Ook is Ubercargo bestemd voor verhuizingen.

Ubercargo is het nieuwste experiment van de mobiele taxidient om ‘het stedelijke leven gemakkelijker te maken’. De service is zowel voor particulieren, die bijvoorbeeld hun grote huisdier of fiets willen vervoeren, als voor voor bedrijven die grote orders als wasmachines bezorgen.

Gps-verbinding
Het busje kan via de Uber-app besteld worden, waarna de klant zelf of samen met de chauffeur de goederen inlaadt. Omdat het in- en uitladen tijd kost, baseert Uber zijn prijs - naast de afstand - op de tijd tussen de eerste ontmoeting met de chauffeur en het moment waarop de vracht is uitgeladen. Via een gps-verbinding tussen het busje en de Uber-app kan de klant precies zien waar zijn vracht is. Ook kan hij ervoor kiezen om zelf mee te rijden.

Boodschappen
Uber test sinds vorig jaar het bezorgen van boodschappen bij inwoners van Washington D.C. Zij kunnen via de bekende taxi-applicatie onder andere wasmiddel, Dorito’s, condooms, Kit Kat en Pampers bestellen en voor laten rijden. Ook heeft Uber een koeriersdienst (benenwagen en fiets) op Manhattan met de naam UberRush.

KLM
In Nederland is Uber in een aantal steden aanwezig met zijn 'gewone' taxi’s. Het bedrijf ging onder andere een samenwerking aan met KLM voor luchthaventransfers op Europese bestemmingen.