Twinkle | Digital Commerce

Ruim 180 miljoen iDeal betalingen in 2014

2017-10-05
180101
  • 1:06

Het gebruik van iDeal nam afgelopen jaar harder toe dan in de twee jaren ervoor, ook doordat de betaalmethode vaker buiten webwinkels wordt ingezet. Het aantal transacties groeide met 26,4 procent. Klarna communiceert 87 procent transactiegroei in Nederland.

In 2014 werd in totaal 180,2 miljoen keer met iDeal afgerekend. Hieronder is goed te zien dat de groei groter is dan in voorgaande jaren.

‘Het toenemend gebruik van smartphones en tablets levert een belangrijke bijdrage aan deze groei’, rapporteert Betaalvereniging Nederland. ‘Daarnaast is er met name een stijging van het aantal iDeal-betalingen te zien buiten de traditionele e-commerce zoals bij donaties aan goede doelen of het betalen van facturen en boetes. Ook neemt de interesse voor iDeal toe doordat Nederlandse klanten steeds vaker bij buitenlandse webwinkels met iDeal kunnen betalen.'

Hieronder is te zien dat afgelopen december meer dan 18 miljoen keer werd betaald met iDeal, een record:

 
 
Klarna
Klarna Nederland laat Twinkle weten dat het aantal transacties in 2014 met 87 procent is gegroeid. Het bijbehorende volume van de achteraf betaalmethode verdubbelde ruim (plus 107 procent) ten opzichte van 2013. Een jaar geleden werd ook al een verdubbeling van het volume gecommuniceerd.