De Twentse familie Ter Haar houdt Rabobank ervan verantwoordelijk dat de Oad Groep destijds ten onder is gegaan. Met krediet had Oad uit de problemen gekomen, zo staat in de dagvaarding die morgen wordt behandeld door de rechtbank in Utrecht. Volgens de Volkskrant heeft de Rabobank ‘op basis van een aantoonbaar verkeerde voorstelling van zaken’ de aandeelhouders om een kapitaalversterking van 10 miljoen euro gevraagd. Dit leidde uiteindelijk tot het faillissement van de Oad Groep.
Oorlogskas
De oud-eigenaren willen het onderste uit de kan halen en hebben een ‘oorlogskas’ van 7,5 miljoen euro opgesteld, een bedrag dat destijds bedoeld was voor extra kapitaalinjectie. ‘Er is een oorlogskas tot de Hoge Raad en terug. We willen gerechtigheid en eerherstel. Oad had nooit failliet hoeven gaan’, aldus een woordvoerder van de familie. Rabobank zegt tegen de Volkskrant de beschuldigingen te kennen en dat de familie destijds de problemen van de Oad Groep niet op tijd wist op te lossen.
Faillissement
De Oad Groep ging in 2013 failliet, waardoor 1.600 mensen op straat kwamen te staan. Daarnaast leverde het zakenrelaties en het Garantiefonds een strop op van ongeveer 100 miljoen euro. Het busreizen-onderdeel van Oad maakte een doorstart.
Er is op dit moment 0 keer gereageerd op:
Oad-familie strijdt met oorlogskas tegen Rabobank
Je kunt niet meer reageren op dit artikel.