Twinkle | Digital Commerce

Booking.com komt met app voor ‘spontane boekers’

2017-11-09
180101
  • 1:18

Booking.com heeft een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd. Daarmeekunnen reizigers die binnen 48 uur een hotelkamer nodig hebben in twee kliks boeken. Booking Now biedt een steeds verder gepersonaliseerde experience naarmate de app meer wordt gebruikt.

Elke nieuwe gebruiker dient een persoonlijk hotelprofiel aan te maken met daarin zijn wensen op het gebied van onder andere prijs, parkeren, ontbijt en de beschikbaarheid van Wi-Fi. Aan de hand van dit profiel genereert Booking Now een persoonlijk aanbod met hotels in de gewenste omgeving. Dit aanbod wordt steeds passender naarmate de app vaker wordt gebruikt. Consumenten kunnen een wishlist met interessante hotels bijhouden.

Spontaniteit
Booking.com ontwikkelde Booking Now vooral voor ‘spontane boekers’. Reizigers die tot 48 uur van tevoren een hotelkamer nodig hebben kunnen in twee kliks (‘tabs’) boeken, zo laat het Amsterdamse bedrijf in onderstaande video weten. De gps-koppeling toont de consument vanaf zijn huidige locatie de weg naar zijn geboekte hotel.

Aparte app
De app is nu alleen nog beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. De komende weken wordt Booking Now wereldwijd uitgerold als aparte app naast bestaande mobiele applicaties van Booking.com.

Booking.com Tonight
Het is niet de eerste keer dat Booking.com inspeelt op snelle beslissers. In 2012 was daar Booking.com Tonight, waarmee een kamer voor dezelfde avond kon worden geboekt. Van een gepersonaliseerd aanbod was destijds echter nog geen sprake. Andere partijen die ook brood zien in same day mobiele hotelreserveringen zijn HotelTonight en Airbnb.