Twinkle | Digital Commerce

Paradigit test same day delivery

2017-11-08
180101

Paradigit is begonnen met gratis bezorging op de dag van bestelling in Eindhoven. Orders tot vijf uur ‘s middags worden ’s avonds afgeleverd. Het gaat vooralsnog om een test, maar directeur Arjen de Koning heeft de ambitie om same day delivery vanuit alle winkels aan te bieden.

Dat heeft De Koning laten weten aan de NOS. De directeur, zojuist niet bereikbaar voor direct commentaar, merkt dat webshoppers pakjes steeds sneller bezorgd willen krijgen. ‘Doordat we vanuit winkels alleen maar de laatste paar kilometers hoeven te regelen, kunnen we snel en goedkoop aan huis leveren. Bedrijven als Bol.com veroorzaken een kaalslag in de Nederlandse binnensteden, wij willen zo de binnenstad gezellig houden’, meldt hij aan de NOS.

Voortbestaan fysieke winkels
Same day delivery van online orders, waar concurrent Coolblue ruim twee jaar geleden mee pionierde (‘VandaagNog’ kost 17,95 euro), kan volgens De Koning dus bijdragen aan het voortbestaan van fysieke winkels. Hij spreekt de hoop uit dat andere winkelketens ook vanuit lokale winkels zullen gaan leveren.

Plux
Behalve directeur en eigenaar van het recentelijk gelauwerde Paradigit, de nummer 27 van de Twinkle100, is De Koning ook initiatiefnemer van Plux. Dat moet uitgroeien tot een mobiel warenhuis voor fysieke winkeliers in Nederland. Op termijn moeten gebruikers binnen de Plux-app bestellingen kunnen doen bij een waaier aan winkelketens, op basis van realtime voorraadinformatie. Ze kunnen artikelen vervolgens zelf afhalen of thuis laten bezorgen.
 
NB: In het komende nummer van Twinkle, dat op 20 januari verschijnt, vindt u een interview met Arjen de Koning over Plux.