Twinkle | Digital Commerce

‘EBay overweegt 10 procent van banen te schrappen’

2017-10-05
180101
De splitsing van eBay en PayPal heeft nadelige gevolgen voor eBay’s personeel. De handelsite wil volgend jaar flink gaan bezuinigen en overweegt om zo’n drieduizend banen te schrappen, 10 procent van het totaal.

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van gesprekken met personen die bekend zijn met de situatie binnen eBay. De banen zullen voornamelijk verdwijnen binnen eBay Marketplace, wat bestaat uit Ebay.com en StubHub.

Overname
De bezuinigen zouden onderdeel zijn van eBay’s voorbereiding op zijn toekomst als een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf. Ook zou het een aantrekkelijke overnameprooi willen zijn. EBay Marketplace is volgens The Wall Street Journal winstgevender dan PayPal, maar groeit minder hard en heeft flinke concurrentie van andere pure players als Amazon en Alibaba. De bronnen van de krant zeggen dat eBay wel nog steeds onderzoekt of het ook zonder banen te schrappen verder kan.

Betalingen
Het afstoten van PayPal als betaaltak door eBay is het tegenovergestelde van wat concurrenten Amazon en Apple in hun strategie hebben opgenomen. Amazon komt met een betaaloplossing voor fysieke retailers, wat onderdeel is van zijn Amazon Local-programma. En ook Apple stapt met het dit jaar gelanceerde Apple Pay in betalingen via een mobiel apparaat.