Twinkle | Digital Commerce

Braintree introduceert One Touch-betaaloptie in Nederland

2017-10-05
180101
  • 1:08

Braintree, onderdeel van PayPal, introduceert de mobiele betaaloplossing One Touch voor Nederlandse retailers. Mobiele shoppers kunnen hiermee met een enkele aanraking betalen in de app van de verkoper, is de belofte.

One Touch werd eerder al in de Verenigde Staten getest door partijen als Jane.com, StubHub en Threadless. Consumenten hoeven door de optie in de retailer’s app (Android en iOS) niet steeds opnieuw gebruikersnamen en wachtwoorden in te voeren, terwijl de betaalveiligheid gegarandeerd zou blijven.

Fee
Retailers kunnen de functie volgens Braintree binnen tien minuten integreren in hun eigen app. Braintree houdt geen transactiekosten in voor de eerste vijftigduizend euro die de webwinkelier verdient. Daarna rekent het bedrijf 2,9 procent van het betaalde bedrag plus 0,30 eurocent per transactie als fee.

Apple Pay
One click buy is ook door Apple zelf al in zijn iPhone 6 en nieuwste tablets geïntegreerd. Door Apple Pay kunnen online retailers in de VS hun klanten met een enkele aanraking laten betalen in tablet- en smartphone-applicaties. Dankzij een API voor Touch ID, de naam voor Apple's vingerafdrukidentificatie, is biometrisch betalen in retailapps mogelijk.

Tijdens het Online Betaal Congres, op 3 maart 2015 in Hotel Houten, worden meer nieuwe online betaalopties besproken. Bekijk het programma hier.