Twinkle | Digital Commerce

Oostenrijks grootste super zet kratten op de stoep

2017-05-27
180101
  • 1:14

Billa, de grootste supermarktketen van Oostenrijk, gaat op een nieuwe manier boodschappen bezorgen bij de huizen van webshoppers. Blauwe koelboxen worden vastgemaakt aan de voordeur.


Click & collect
voor online bestelde boodschappen is aan een opmars bezig; in binnen- en buitenland verschijnen steeds meer afhaalbalies, al dan niet bemande drive throughs en automaten met koel- en vrieskluizen.

In Oostenrijk start marktleider Billa begin volgend jaar met weer iets nieuws, dat het midden houdt tussen bezorgen en afhalen; de supermarktketen levert straks blauwe dozen met boodschappen letterlijk aan de voordeur, ook als online kopers niet thuis zijn.

Stalen ketting
Billa, onderdeel van de Rewe Group, heeft een samenwerking gesloten met LockBox. Die Duitse start-up ontwikkelde een oplossing om kratten met een stalen ketting aan gesloten voordeuren te verankeren. Billa's mogelijkheden voor same day delivery worden opgerekt, schrijft Supermarktblog.com, omdat webshoppers niet thuis hoeven te zijn om de levensmiddelen in ontvangst te nemen.

Pakketten voor de deur
Billa, dat al een bezorg- en afhaaloptie biedt op Billashop.at, zal de nieuwe optie allereerst in Wenen en Graz en later in heel Oostenrijk gaan bieden. Als de supermarktketen enthousiast is, ligt uitbreiding naar andere markten van het Duitse Rewe-concern in het verschiet voor Lockbox-oprichter Thomas Kraker von Schwarzenfeld. ‘Bij kleinere leveringen plaatsen we maar een kleine box voor de deur’, belooft hij. ‘Voor grote leveringen hebben we een grote box. En bij hele grote leveringen stapelen we de boxen.’