Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn komt met waaier aan pure players

2017-11-08
314161
  • 1:30

Media Saturn bouwt aan een portfolio van webshops onder de naam Electronics Online Group, kortweg EOG. Alle pure internetverkoopactiviteiten worden daarin ondergebracht. De nieuwe ceo van Redcoon krijgt het roer in handen.

Media Saturn heeft de oprichting van de Electronics Online Group gisteren aangekondigd. In hetzelfde bericht wordt medegedeeld dat Martin Sinner per 1 november aantreedt als ceo van Redcoon, de eerder overgenomen pure player. Uit dien hoofde krijgt hij ook de leiding over EOG in handen. Sinner is onder meer oprichter van de Duitse prijsvergelijkingssite Idealo.

Redcoon de leidraad
Het succesvolle Redcoon, dat lange tijd meer online inkomsten in het laatje bracht dan zusters Media Markt en Saturn samen, vormt ‘de kern’ van EOG. De bedoeling is Redcoon organisch verder uit te bouwen en daarnaast nieuwe online omzet te genereren door acquisities van andere pure players en nieuwe online concepten.

Pure play markt aanvallen
'Wir wollen neben den Online-Aktivitäten von Media Markt und Saturn auch im Online-Pure-Play-Markt angreifen', verwoordt de Nederlandse baas Pieter Haas de ambities in het persbericht. Gespecialiseerde webshops voor ‘wearables’ als slimme horloges zijn bijvoorbeeld aanstaande, laat Media Saturn vast weten.

Metro Group
Media Saturn is onderdeel van de Duitse Metro Group, dat deze week jaarcijfers naar buiten bracht. Daaruit blijkt dat de like-for-like omzet van de consumentenelektronicapoot sterker (1,8 procent) toenam dan de vergelijkbare omzet van het hele concern (0,1 procent). De omzetplus van Media Saturn wordt gerelateerd aan goede verkopen in Oost-Europa en aan geslaagde investeringen in multichannel.
 
Lees ook: