Twinkle | Digital Commerce

KLM stunt met Uber-tegoed

2017-05-27
180101
  • 1:12

KLM heeft de ticketprijzen voor Europese bestemmingen vanaf vandaag afgeprijsd, in veel gevallen tot 99 euro. Wie direct boekt op de site van de luchtvaartmaatschappij, krijgt bovendien 30 euro aan taxitegoed voor Uber.


Per bestemming laat KLM zien of Uber er actief is. Wie een citytrip boekt bij de nummer 1 van de Travel 30 kan zijn tegoed (in de vorm van een kortingscode) ook inzetten voor taxiritjes elders. Het blijft een jaar geldig.

Boekingskosten
De meeste Europese tickets van KLM kosten tot en met 11 november 99 euro. Daarbovenop moet nog wel 10 euro voor de boeking worden betaald. ‘Dus niet per passagier, dat mag niet meer', refereert KLM-directeur Harm Kreulen op de site van TravMagazine aan een recente ACM-boete.

Eerste stap
Om boekingen op de eigen site te bevorderen, stelt KLM het Uber-tegoed alleen via die weg beschikbaar. Kreulen geeft aan dat de overeenkomst met de taxi-app een vervolg kan krijgen: ‘De huidige campagne is een eerste stap in een mogelijk langere samenwerking.’

515 miljoen euro
Met een online omzet van 515 miljoen euro in 2013 is KLM de lijstaanvoerder van de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100. De luchtvaartmaatschappij nam eind vorig jaar een nieuwe site in gebruik, die het aantal directe boekingen moet stimuleren. Dit voorjaar werd de verkoop van pakketreizen aangekondigd. Ook nam KLM de affiliatemarketingactiviteiten in eigen hand.