Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: scannend en sprekend boodschappen doen

2017-05-27
500266
  • 1:06

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ maakt u kennis met de Hiku, een bestelapparaatje van de Franse websupermarkt Chronodrive.

Chronodrive is een snel groeiende aanbieder van drive throughs voor online bestelde boodschappen, een zeer populair concept in Frankrijk; er zijn inmiddels meer van dit soort afhaalpunten voor online bestelde boodschappen dan hypermarchés. Chronodrive houdt er momenteel ongeveer 85 draaiende.

De Hiku biedt klanten van Chronodrive binnenkort een nieuwe mogelijkheid om boodschappen te doen, door barcodes te scannen of in te spreken welke producten ze nodig hebben. De gescande en ingesproken artikelen belanden via een wifi-verbinding automatisch in het virtuele boodschappenmandje van de consument, die de order via desktop of mobiel kan voltooien.

De Hiku, die dit jaar nog op de Franse markt moet komen, werkt ongeveer hetzelfde als de Dash die Amazon eerder dit jaar introduceerde voor boodschappen in de VS. Het lijkt een kwestie van tijd eer een soortgelijk apparaatje in Nederlandse keukens gespot kan worden.