Twinkle | Digital Commerce

Technologie Superdirect.com gebruikt in afhaalpunten Asda

2017-05-27
180101
  • 1:20

Asda gaat gebruik maken van een koelingstechnologie voor levensmiddelen die is ontwikkeld door de oprichters van het failliete Superdirect.com. Het stukje Superdirect.com wordt toegepast in nieuwe standalone afhaalpunten van de Britse keten.

De afhaalpunten komen in 2015 op locaties in Londen en South East England te staan en worden voorzien van een technologie die zorgt dat levensmiddelen op een goede temperatuur houdbaar blijven voordat zij opgehaald worden door de consument. De technologie is ontwikkeld door Superdirect.com-ondernemers Henk Niemansverdriet en Peter Pompen. Beiden waren vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer afhaalpunten
Asda wil de komende tijd tweehonderd nieuwe afhaalpunten bij winkels openen, uitkomend op een totaal van zeshonderd. Ook worden de standalone locaties uitgebreid naar tweehonderd en komen er honderd afhaalpunten voor same day orders (bijvoorbeeld op metrostations) bij. Dit zijn er straks 350.

Van drie naar twee webshops
De Britse supermarktketen meldt in een persbericht daarnaast zijn drie webshops terug te willen brengen naar twee: George.com en Asda.com. Dat betekent dat Asda Direct wordt gesloten en wordt opgenomen in George.com, dat vanaf februari de lifestyle shop wordt.

Gesprekken over Superdirect.com
Superdirect.com staakte in mei na negen maanden zakendoen zijn activiteiten. In juni volgde een officiële faillissementverklaring. ‘We zijn nu met enkele kandidaten in gesprek over een overname van het bedrijf’, meldde de curator van Tilman Rosens van der Corput Advocaten onlangs aan Twinkle. ‘De gesprekken duren langer dan ik van tevoren had ingeschat, maar ik verwacht dat er binnen vijf tot zes weken wel een uitkomst zal zijn.’ Een van deze uitkomsten lijkt de samenwerking met Asda te zijn.