Twinkle | Digital Commerce

Sanoma investeert in e-commerce dienstverlener Locals United

2017-11-09
180101
  • 1:04

SanomaVentures investeert in Locals United, een online modeplatform en e-commerce dienstverlener voor lokale winkeliers. Met het groeigeld wil Locals United onder andere beschikbaar worden in nieuwe internationale landen.

Tegen een vast maandbedrag kunnen winkeliers een eigen winkelomgeving krijgen op Localsunited.nl, een aan hun site gekoppelde webshop lanceren en een shop op hun Facebook-pagina openen. Van productfotografie tot logistiek, alles wordt voor hen geregeld door het modeplatform.

Shop local
Vorig jaar zomer sloot Locals United al een pact met Inretail, voorheen CBW-Mitex. SanomaVentures investeert in het platform om groter te worden in e-commerce. Vooral de koppeling van offline en online die Locals United biedt spreekt de investeringstak van Sanoma erg aan, meldt het bedrijf op zijn site. Locals United lanceerde in het afgelopen jaar de service ‘Shop local’, waarbij consumenten in een straal tot 100 kilometer de voorraad van lokale winkels kunnen raadplegen. Het modeplatform heeft nu zo'n tachtig winkels in het bestand staan.

Wugly.nl en Sanoma
Locals United is niet de eerste e-commerce startup waar Sanoma zijn geld op inzet. Recent nog nam de investeringstak een aandeel van 25 procent in Wugly.nl, een platform voor onafhankelijke (web)winkelbeoordelingen. Het is niet duidelijk hoe groot Sanoma’s aandeel in Locals United is.