Twinkle | Digital Commerce

Hema opent weblog voor duizend schrijvers

2017-05-27
180101
  • 1:19

Hema heeft een weblog geopend, waarvoor niet minder dan duizend particuliere bloggers bijdragen kunnen leveren. Gisteren verwelkomde de warenhuisketen de deelnemers aan zijn 'blog academy' op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Het blog van Hema staat inmiddels live. Aanstaande maandag vindt de officiële opening plaats. Gisteren kregen de geselecteerde bloggers - er waren veel meer dan duizend aanmeldingen - tekst en uitleg, plus tips van onder andere modeblogger Yara Michels. De aanwezigen werd onder andere voorgespiegeld dat ze een groot bereik kunnen opbouwen als blogger, leren verschillende getuigenverslagen.

Content voor bereik
De blog academy van Hema is opgezet in samenwerking met Fashiolista Agency, een spin-off van mode community Fashiolista.com. In ruil voor het potentiële bereik en minimaal een half jaar lang toegang tot lessen en feedback, leveren de bloggers content voor Hema, die de nummer 8 van de Twinkle100 kan gebruiken om beter vindbaar te worden en producten te helpen verkopen.

Inzenden
De bloggers uit de enorme poule van Hema dienen hun postings ter beoordeling in te zenden voor plaatsing op het weblog. Niet gezegd is dat hun schrijfsels daar ook op verschijnen. Er zijn richtlijnen, legt een woordvoerster uit aan Twinkle: 'Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede aansluiting op het gekozen onderwerp, beeldmateriaal dat binnen de stijl van de blog past, correct taalgebruik, een prettige tone of voice en een verhaal dat inspirerend is.'

Eigen bijdragen en gevestigde bloggers
Behalve met user generated content vult Hema het blog ook met eigen bijdragen en met postings van een aantal geselecteerde gevestigde bloggers, aldus de zegsvrouw.


Gerelateerde artikelen: