Twinkle | Digital Commerce

Fleurop.nl leidt jaarlijkse top 100 websites van WUA

2017-05-27
215215
  • 1:27

Op basis van 55.583 websitebeoordelingen door 8.900 respondenten is Fleurop.nl door WUA uitgeroepen tot de ‘Beste website van Nederland’. Vrijbuiter.nl komt als tweede uit de bus, Kwik-fit.nl als derde. Bol.com, de afgelopen twee jaar lijstaanvoerder, valt buiten de top 10 (15e).

In 45 verschillende consumentenonderzoeken van WUA zijn in totaal 4.493 websites bekeken, waarvan er 250 in aanmerking kwamen voor de top 100. Die wordt met 53 noteringen gedomineerd door retailers. Hieronder vindt u de top 10 van dit jaar, waarin retailers ook de boventoon voeren:


Fleurop.nl
Over de lijstaanvoerder van dit jaar zegt WUA: ‘Fleurop.nl kent een grote naamsbekendheid, geeft op 99 procent van de bezoekers een goede eerste indruk en kreeg in het onderzoek maar liefst 41 procent van de totale voorkeur.’

Deelonderzoeken
Aaangetekend moet worden dat de onderliggende scores van consumenten zijn gegeven in deelonderzoeken. De hierboven gememoreerde 41 procent totale voorkeur kreeg Fleurop bijvoorbeeld in een gebruikersonderzoek naar online aanbieders van verse bloemen.

The winner takes it all
WUA constateert eens te meer dat de sites die goed uit de verf komen in de gebruikersonderzoeken, op de uiteindelijke voorkeur van onevenredig veel webshopppers rekenen. Een meerderheid van de consumenten komt uit bij een van de drie best gewaardeerde sites in een markt. De nummer 1 is spekkoper:

Meer informatie over de vandaag gepubliceerde top 100 van WUA, inclusief een downloadformulier voor de uitgebreide rapportage, vindt u hier.

Twinkle100
Het Amsterdamse WUA is actief op het terrein van online benchmarking en websiteoriëntatie. In de komende editie van de
Twinkle100, die later deze maand verschijnt, vindt u gedetailleerde benchmarkoverzichten. De meeste organisaties in de lijst zijn uitvoerig geanalyseerd door respondenten.