Twinkle | Digital Commerce

Asda verdubbelt afhaallocaties bij ondergrondse

2017-05-27
261142
  • 1:02

Asda breidt het aantal afhaallocaties bij de Londense Underground deze maand uit van zes naar twaalf. Volgens Asda kopen gebruikers van de service twee keer zoveel online als andere afhalers. Ook besteden ze 16 procent per order meer.

Asda, onderdeel van de Amerikaanse retailreus Walmart, spreekt van een logische uitbreiding van het aantal afhaallocaties bij metrostations. Behalve forenzen zouden ook mensen die in de buurt wonen gebruik maken van de service, laat chief operating officer Mark Ibbotson weten aan Retail Week; ongeveer één op de drie klanten is een lokale resident.

Same day delivery
Asda was anderhalf jaar geleden de eerste Britse supermarktketen die startte met same day delivery. Vorig najaar werden de eerste afhaalpunten bij de Londense metro geopend. Consumenten die voor het middaguur bestellen, kunnen hun order daar vanaf 16.00 uur oppikken. Tot 4 november aanstaande is dat gratis.

Transport for London
Voor de ondergrondse click & collect service werkt Asda samen met Transport for London, dat later soortgelijke deals sloot met marktleider Tesco en met Waitrose. Laatstgenoemde keten had onlangs een primeur met eigen koelkluizen voor online bestelde boodschappen.