Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn gaat bezorgen in Zuid-Limburg en Twente

2017-05-27
180101
  • 1:37

Albert Heijn breidt zijn bezorggebied uit naar het zuiden en oosten van Nederland. Binnenkort kunnen inwoners van veel plaatsen in Zuid-Limburg en Twente boodschappen thuis laten afleveren. Volgens de marktleider gaat het om ongeveer een half miljoen huishoudens.

Vanaf begin volgende maand ligt de dekking van de bezorgservice op ‘ruim 77 procent’ van de Nederlandse gezinnen, laat AH vanochtend weten. Eerst worden op 28 augustus onder andere Maastricht, Kerkrade, Heerlen, Sittard en Geleen aan het bezorggebied toegevoegd, een week later volgen Twentse plaatsen als Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal.

Home Shop Center
Twee jaar geleden opende Albert Heijn een nieuw Home Shop Center in Almere om zijn diensten geografisch uit te kunnen breiden. Het was het derde fulfilmentcentrum voor online verkopen, naast die in De Meern en Rotterdam. Niet lang daarna werd het bezorgterrein van Albert Heijn uitgebreid in de provincies Gelderland, Noord-Holland en Flevoland.

Expansie
Vorig voorjaar expandeerde AH in zuidelijke richting. Het ging toen om 230.000 woonadressen in gebieden bij de Belgische grens, rondom Nijmegen en het rivierengebied boven Zaltbommel. In november volgden ongeveer zoveel adressen in onder andere Purmerend, Enkhuizen, Apeldoorn en Deventer, waarmee de beschikbaarheid op 70 procent van de Nederlandse huishoudens kwam te liggen. Na de komende uitbreiding blijven de noordelijke provincies, Zeeland en de Wadden nog over als gebieden waar AH niet bezorgt.

Van paarse naar blauwe kratten
Om de merkconsistentie te bevorderen heeft Albert Heijn besloten het bezorglabel ‘Albert’ uit te faseren. De bezorgbussen en de kleren van de chauffeurs worden voorzien van het merk Albert Heijn, de paarse Albert-kratten worden vervangen door blauwe (zie foto).

Afhaalpunten
Behalve in bezorgen investeert Albert Heijn ook in het afhalen van online bestelde boodschappen. De Ahold-dochter opende onlangs tien nieuwe ‘Pick Up Points’, allemaal in (eigen) winkels. Stand alone afhaalpunten, los van winkels, komen er voorlopig niet bij. Ondertussen groeit het aantal franchisenemers met ‘officieuze’ afhaalpunten’ sterk.