Twinkle | Digital Commerce

’95 procent Britse middelgrote retailers verkoopt op marktplaats’

2017-11-09
180101
  • 1:25

95 procent van de middelgrote retailers in Groot-Brittannië verkoopt momenteel (ook) via online marktplaatsen. De handelsplatformen worden vooral ingezet voor internationale verkoop. Amazon is daarbij de populairste.

Dat blijkt uit onderzoek (pdf) van Channel Advisor, dat 108 Britse en 111 Amerikaanse retailondernemingen onder andere vroeg naar hun ervaringen met online marktplaatsen en internationale verkoop. De gemiddelde omzet van de Britse bedrijven lag tussen de 1,7 miljoen pond (2,1 miljoen euro) en 3 miljoen pond (3,74 miljoen euro) in 2013.

Problemen met marktplaatsen
Online marktplaatsen worden door de Britten gezien als probate platformen om in het buitenland te verkopen. 65 procent geeft aan meer dan 20 procent van zijn online omzet te halen uit verkopen op internationale handelsplatformen. Het uitstallen van de producten op een marktplaats brengt wel specifieke uitdagingen met zich mee. Ondernemers noemen vooral de klantenservice (66 procent), de omgang met concurrerende prijzen (51 procent) en het vindbaar maken van een item (49 procent), schrijft Internet Retailing.

Amazon voor mondiale verkoop
86 procent van de ondervraagde Britse retailers geeft aan producten te verkopen op Amazon. Daarvan maakt 31 procent gebruik van de dienst ‘Fulfilment by Amazon’, waarbij de e-commerce gigant de artikelen van externe retailers verpakt en verzendt en de customer service voor die producten voor zijn rekening neemt. 54 procent van de Britse retailers laat weten dat Amazon hun de beste mogelijkheden biedt om internationaal te verkopen. Wel test ‘minstens 15 procent’ van de ondernemingen in de UK ook andere, ‘opkomende’ marktplaatsen als nieuwe inkomstenbron.

De cijfers in dit artikel zijn afkomstig van een apart rapport over de Britse retailers. U kunt hier (pdf) de cijfers over de Britse en Amerikaanse retailers gezamenlijk vinden.