Twinkle | Digital Commerce

Ook Ahold en KLM laten hackers los op technologie

2017-05-27
1083153
  • 1:24

Albert Heijn, Bol.com, KLM, Transavia.com, maar ook onder andere Philips, TomTom en MyOrder participeren in de eerste Dutch Open Hackathon, op 20 en 21 september aanstaande. Ze geven maximaal vijfhonderd ontwikkelaars toegang tot hun technologie.

Met Ahold en KLM zijn de nummers 1 van de Twinkle100 en de Travel 30 betrokken bij het evenement van de Open State Foundation. Die omschrijft zichzelf als ‘een organisatie die democratische transparantie, verantwoording en participatie bevordert door het ontwikkelen van online platformen en het bevorderen van het ontsluiten en gebruik van open data’.

API’s combineren
Aan Tweakers laat Arjan El Fassed  van de stichting weten dat de deelnemende partijen zelf het initiatief hebben genomen voor de Dutch Open Hackathon en dat zij de tweedaagse ook bekostigen. Ze hopen in contact te komen met goede ontwikkelaars, die mogelijk nieuwe diensten bedenken. Doel van de hackathon is zoveel mogelijk API’s te combineren en daarmee een zo vernieuwend mogelijke toepassing te maken, aldus El Fassed. De vorm waarin ze verschijnt (site, app o.i.d.) is niet van belang.

Inschrijving
De inschrijving voor de hackaton in de Amsterdamse IJ-toren is open; pas als het maximale aantal van vijfhonderd is overschreden, wordt gekeken naar de ervaring van de aangemelde ontwikkelaars. Deelnemers kunnen straks onder meer aan de slag met de API voor de Wijnvinder van Albert Heijn en de assortiments-API van Bol.com.

Unilever en Zalando
Twinkle meldde eerder deze week dat ook levensmiddelfabrikant Unilever een hackaton organiseert, om ‘e-commerce opnieuw uit te vinden’. Alleen genodigde ontwikkelaars mogen volgende week in Londen aan de bak. In Berlijn huisvest Zalando momenteel een ‘Hackership Program’ van twaalf weken.