Twinkle | Digital Commerce

Spoorwegbedrijf grootste online verkoper van Frankrijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

Voyages.sncf.com, een site van het Franse nationale spoorwegbedrijf, prijkt bovenaan een lijst met de grootste e-commerce spelers in Frankrijk. Vente-privee.com en Cdiscount volgen op plek twee en drie.


Het Franse E-commerce Magazine heeft de grootste online verkopers van Frankrijk voor het derde jaar in successie gerangschikt naar omzet. Op de lijst (pdf), die wordt gedomineerd door partijen van eigen bodem, zijn zowel retailers als reisbedrijven te vinden. Hieronder vindt u de top 10:

SNCF
Het grootste e-commerce bedrijf in Frankrijk is in handen van de staat; lijstaanvoerder Voyages.sncf is onderdeel van de Société Nationale des Chemins de fer Français, kortweg SNCF. De ‘Franse NS’ biedt behalve treintickets onder andere ook weekendjes weg, hotels en huurauto’s aan op de site, die vorig jaar goed was voor 3,4 miljard euro omzet. Dat is ruim twee keer zo veel als runner-up Ventre-privee.com boekte. Overigens tellen ook de inkomsten van de genoteerde bedrijven in het buitenland mee.

Amerikaanse en Europese lijsten
Vaktitel Internet Retailer stelde al elf jaar achter elkaar een lijst op met de grootste Amerikaanse online retailers naar omzet. Op al die lijsten prijkt Amazon bovenaan, de laatste keer gevolgd door Apple en Staples. Ook de Top 500 Europe van Internet Retailer wordt aangevoerd door Amazon, met Otto en Tesco daarachter op plek twee en drie.

Twinkle100
Twinkle werkt aan een overzicht van grootste online verkopers (retail en travel) van ons land. Heeft u tips voor de redactie van de Twinkle100, die in september alweer voor de zevende keer verschijnt? Mail dan naar redactie@twinkle100.nl.