Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com failliet

2017-05-27
400250
  • 1:41

De rechtbank in Breda heeft vandaag het faillissement van Neckermann.com uitgesproken. Anderhalf jaar geleden werd Neckermann.com nieuw leven in geblazen door Axivate Capital, dat later ook Bulls & Birds in de markt zette. De curator mikt op een doorstart.

Dat melden verschillende media uit Nederland en België, waaronder de Gazet van Antwerpen. Het faillissement zou betrekking hebben op Neckermann.com BV en op Neckermann BV. De nieuwe status is nog niet doorgevoerd in de gegevens van de Kamer van Koophandel.

Op Neckermann.com is te lezen dat het webwarenhuis 'zo weer terug is':

Wie het genoemde nummer intoetst krijgt te horen dat Neckermann.com bellers op dit moment niet te woord kan staan 'wegens onvoorziene omstandigheden', waarna excuses volgen. 'Probeert u het alstublieft later opnieuw, de verbinding wordt nu verbroken.'

Fundament
Na het faillissement van postordericoon Neckermann in Duitsland zorgde de Nederlandse investeringsmaatschappij Axivate Capital eind 2012 voor een nieuwe toekomst van Benelux-organisatie Neckermann.com. Aan Twinkle vertelde Axivates Andreas Ezinga destijds over de kansen die dat ‘oude fundament’ bood. Ezinga was zojuist niet telefonisch bereikbaar voor commentaar op het faillissement.

Logistiek apparaat
Met de overname van Neckermann.com kreeg Axivate anderhalf jaar geleden ook de beschikking over een groot logistiek apparaat met decennia thuiswinkelervaring. Het magazijn in Sint Jansteen stelde zich open voor de orderafhandeling van andere webwinkels. ‘We zien grote groeimogelijkheden in het uitvoeren van logistieke taken voor derden’, aldus Ezinga. In april vorig jaar kondigde Neckermann.com een nieuwe reorganisatie aan.

Fifth Floor Fashion Group
Vanuit Sint Jansteen worden ook de orders geleverd van Bulls & Birds, een nieuwe pure player die Axivate Capital in de markt zette. Bulls & Birds is onderdeel van Fifth Floor Fashion Group, een poot van Axivate waar ook overnameprooien Kinderkleding-tekoop.nl en Happybee.nl en fusiepartners JeansOnline en Label54 toe behoren. Deze tak valt buiten de faillissementen van vandaag. Axivate Capital heeft ook belangen in onder andere Corendon, Nieuws.nl en Emerce.

Twinkle100
Met een online omzet van 55 miljoen euro in 2012 bezet Neckermann.com de 18e plek in de Twinkle100.