Twinkle | Digital Commerce

‘Jumbo opent pick up point in Son en Breugel’

2017-05-27
180101
  • 1:26

Jumbo Supermarkten opent binnenkort een afhaalpunt in het Brabantse Son en Breugel. Het pick up point wordt buiten de supermarkt als ‘zelfstandige unit’ in de plaats gerealiseerd.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Consumenten en bedrijven uit de buurt kunnen daar hun online bestelde boodschappen afhalen als Jumbo zijn webshop dit najaar heeft geopend. Het pick up point krijgt dezelfde openingstijden als de supermarkt, meldt de krant. Een woordvoerder van Jumbo doet aan Twinkle geen verdere mededelingen over het nieuws. Wel laat hij weten dat de online bestelde boodschappen ‘zullen worden verzameld in Den Bosch.’

In september van start
Jumbo bevestigde begin dit jaar dat het standalone pick up points en afhaalpunten in de supermarkten gaat openen. Het bedrijf brengt maar weinig informatie naar buiten over zijn e-commerce plannen. Jumbo zou volgens topman Frits van Eerd in september live gaan met een eigen webwinkel waarin boodschappen kunnen worden besteld.

Fotoservice
Jumbo, achter Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland, biedt al jaren een foto- en een gebakservice aan op Jumbosupermarkten.nl. Verdere initiatieven in online verkoop bleven uit. Jumbo investeerde begin 2012 wel fors in zijn online service, wat de supermarktketen een Dutch Interactive Award opleverde. Er kwamen onder andere een fanpagina op Facebook, een mobiele receptapplicatie en een interactief wijnblog.

KidsComplete
Vorige week werd bekend dat Jumbo Supermarkten bijna 2 miljoen euro waarschijnlijk in rook ziet opgaan na het faillissement van het bezorgbedrijf van online bestelde boodschappen aan kinderdagverblijven, KidsComplete, vorig jaar juli. Jumbo-dochter Euroselect leverde de producten voor dit bedrijf. De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat KidsComplete het verschuldigde bedrag aan Jumbo dient te betalen, maar dit kan volgens de oprichters niet worden gerealiseerd wegens geldgebrek.