Twinkle | Digital Commerce

Amazon plaatst bezorgkluizen in Londense metrostations

2017-05-27
180101
  • 1:03

Amazon gaat Britse online orders nu ook in kluizen op Londense metrostations bezorgen. De proef met de kluiswanden start maandag aanstaande in de parkeergarages van de stations Finchley Central en Newbury Park.


Londen heeft in totaal 270 metrostations waar Amazon zijn Lockers in de toekomst kan installeren. Met de pilot heeft de Amerikaanse e-commerce gigant nu bijna driehonderd kluiswanden in Groot-Brittannië tot zijn beschikking om online orders in te bezorgen, meldt Internet Retailing.

Niet de eerste
Amazon volgt met zijn metrostationkluizen de voetstappen van supermarktketen Asda. Dit bedrijf vertelde eind vorig jaar afhaalpunten te willen openen in de parkeergarages van zes metrostations in Londen. Consumenten die voor het middaguur een bestelling op de website van Asda hebben geplaatst, kunnen hun order vanaf 16:00 uur op de weg van werk naar huis bij het metrostation afhalen.

Spoorweg
Ook de Britse spoorwegen zijn voor Amazon een mogelijkheid om veel consumenten te bereiken. De pure player wil in september in samenwerking met Doddle afhaalpunten voor online orders op treinstations openen. De Doddle collection points zijn zeven dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat open voor het leveren, afhalen en retourneren van online orders.