Twinkle | Digital Commerce

Perfectly Basics vergelijkt nieuwe met oude kleding in paskamer

2017-05-27
180101
  • 1:11

De Haarlems shop Perfectly Basics heeft een virtuele paskamer in zijn productpagina’s geïmplementeerd waarmee consumenten een online item kunnen vergelijken met kledingstukken uit de eigen kast.

De software, Virtusize genaamd, werd eerder al door het Britse Asos in gebruik genomen. Perfectly Basics is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse webshop die een paskamermogelijkheid op deze manier aanbiedt.

Afwijking gemeten
Bij Virtusize worden de kledingstukken in de tool over elkaar gelegd zodat de consument precies kan zien op welke gebieden het product uit de webshop afwijkt van het ‘oude ‘product. Virtusize verschilt hiermee van andere virtuele paskamers, waar de maten van het lichaam worden vergeleken met de maten een nieuw product.

Maat opgeslagen
Als de consument vervolgens een product van Perfectly Basics aanschaft, dan slaat Virtusize de maten van dit kledingstuk automatisch op in het account van de gebruiker. Bij een volgende bezoek aan de shop kunnen deze maten worden gebruikt voor het opmeten van een nieuw product.

Service verbeteren
‘We zijn super trots om als eerste Nederlandse online retailer te starten met deze geweldige paskamer tool’, zegt Peter Blaas, mede-eigenaar van de webshop. ‘We hopen hiermee de service te verbeteren, meer gemak te bieden en uiteindelijk de klanttevredenheid te verhogen.’ Momenteel is de virtuele pasoptie aan ruim 60 procent van de producten in de online shop gekoppeld.

Lees ook:
Virtueel passen zoekt vaste vorm (1-3-2013)