Twinkle | Digital Commerce

Hema opent entertainmentwinkel met iTunes

2017-05-27
180101
  • 1:19

Hema is de eerste Nederlandse retailer die online iTunes-tegoed verkoopt. Op Hema.nl/filmenmuziek kunnen kopers direct uitklikken naar de iTunes Store om de gewenste aankopen te doen. Banners in Hema’s entertainmenthoekje dragen daarvoor suggesties aan.

Bij een digitale aankoop van iTunes-tegoed ontvangt de Hema-klant een unieke code, die per e-mail wordt toegestuurd. De code kan worden gebruikt om aankopen te doen in de Nederlandse iTunes Store, al dan niet via Hema’s film- en muziekpagina. Hema, dat sinds eind 2011 boeken verkoopt in zijn webwinkel, wijst klanten op Hema.nl/filmenmuziek op ‘het meest interessante aanbod’ uit Apple's mediabibliotheek.

Omzetafname
Hema leverde afgelopen jaar 5 procent van zijn omzet in, bleek eerder deze maand uit zijn jaarverslag. E-commerce wordt gezien als een belangrijke oorzaak van de afnemende winkelbestedingen. Maar op het pad naar groei van de warenhuisketen is online verkoop ook belangrijk.


Internetverkopen
Hema, dat veel investeert in kleinere winkels en buitenlandse expansie, ziet mogelijkheden om meer te gaan verdienen uit internetverkopen in binnen- én buitenland. De nummer 8 van de Twinkle100, die orders op Hema.nl verzendt naar webshoppers in de hele Europese Unie, houdt al specifieke webwinkels voor consumenten in Frankrijk en België/Luxemburg in de lucht. Daar moeten webshops in Duitsland, Engeland en Spanje bijkomen, maakte de keten al kenbaar aan Twinkle.

Nieuwe diensten online
In eigen land bracht Hema, onderdeel van het Britse Lion Capital, afgelopen jaar een notarisservice en een zorgverzekering online. Begin dit jaar volgden een 3D printing service en de online verkoop van abonnementen in wijn en koffie.