Twinkle | Digital Commerce

Airbnb maakt last minute boekingen mogelijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Airbnb helpt reizigers die in de steden San Francisco en Los Angeles op zoek zijn naar een slaapplaats voor de aankomende nacht direct aan een accommodatie. Eerder moesten bed and breakfasts nog ruim van tevoren worden geboekt.

Met de nieuwe feature voor last minute overnachtverzoeken snoept Airbnb weer wat omzet weg bij ‘gewone’ hotels. Reizigers in de Amerikaanse steden kunnen via de app bekijken welke kamers, gedeelde kamers of complete woningen er in de buurt nog dezelfde nacht gehuurd kunnen worden, schrijft Techcrunch.

Direct huren
Airbnb speelt in op het verzoek van zowel gasten als verhuurders om accommodaties sneller beschikbaar te maken. Gasten krijgen in de app de vraag of zij op zoek zijn naar een slaapplaats voor dezelfde nacht of de volgende dag. Na aanmelding bij een accommodatie kan de verhuurder het verzoek direct accepteren, zonder daarvoor eerst mailcontact te hebben gehad met de gast. De verhuurder checkt wel voor acceptatie het profiel van en de recensies over de gast.

Weekendje weg
Naast de last minute boekingen heeft Airbnb de tool 'Weekend Getaways' geïmplementeerd in zijn app. Daarmee kunnen inwoners van San Francisco inspiratie opdoen voor een weekendje weg in de omgeving. De getoonde accomodaties kunnen direct gehuurd worden.