Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl neemt Duitse concurrent over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Takeaway.com neemt de Duitse concurrent Lieferando.de over. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl was al bij onze oosterburen actief met Lieferservice.de. Door de aanstaande samenvoeging ontstaat het grootste restaurantnetwerk van Duitsland, met meer dan tienduizend restaurants.

Lieferando.de en Lieferservice.de zijn samen goed voor zo’n zeshonderdduizend bestellingen per maand, ofwel zo’n 7 miljoen per jaar. Takeaway.com laat weten dat de Nederlandse markt desondanks groter blijft. Met een omzet van 110 miljoen euro in 2012 bezet Thuisbezorgd.nl de 10e plek in de Twinkle100.

Investering
De overname van Lieferando.de en het Poolse zusterplatofrm Pyszne.pl werd mogelijk gemaakt door een kapitaalinjectie; het Australische Macquarie Capital en het Nederlandse Prime Ventures investeerden samen 74 miljoen euro in Takeaway.com. Vorige maand nog kondigde concurrent Just Eat een beursgang in Londen aan.


20 miljoen orders per jaar
Takeaway.com is momenteel in negen Europese landen actief, onder andere met Pizza.be en Pizza.fr. De circa 27.000 restaurants verwerken samen 1,7 miljoen bestellingen per maand, ofwel circa 20 miljoen per jaar. In ons land werd Thuisbezorgd.nl eind vorig jaar eigenaar van het domein Pizza.nl, waarop pizzaliefhebbers tegenwoordig recepten uitwisselen.